استراتژی بازاریابی

استراتژی های بازاریابی برای شرکت های ارائه دهنده قهوه

ایجاد استراتژی بازاریابی برای شرکت های قهوه

کافئین و قهوه در بین مردم عادی مدتهای زیادی جایگاهی نداشته است، اما اعراب برخلاف ایرانی ها به محصولات قهوه و خوردن آن علاقمند شده و روی خوشی به آن نشان دادند به همین دلیل امروزه قهوه در کشورهای عربی جایگاه خوبی بدست آورد.

پس از چندی استفاده از قهوه نیز رایج شد و امروزه استفاده از قهوه در بازار جایگاه ویژه ای به خود اختصاص داده است.

این روزها مکمل های قهوه نظیر کاپوچینو، اسپرسو و … رواج زیادی پیدا کرده است و بخاطر استفاده راحت از اینگونه قهوه ها ، قهوه وارد سبد خرید خانواده های ایرانی شد.

برخی محصولات مانند قهوه بیشتر از اینکه بسته غذایی باشند، بسته فرهنگی هستند و با تغییر فرهنگ جامعه مصرف این محصولات نیز افزایش پیدا می‌کند.

در حال حاضر در داخل کشور بیش از 100 برند قهوه حضور دارند و در فصل زمستان این‌چنین محصولاتی با مصرف زیادی همراه است.

در این میان رستوران‌ها و قهوه‌خانه‌های ایرانی رفته‌رفته به کافی‌شاپ‌ها تبدیل می‌شوند چون تغییر در ذائقه و فرهنگ مخاطبان ایرانی ایجاد شده است.

تغییرات فرهنگی طی سالیان سال ایجاد می‌شــود و شرکت‌هــای ارائه‌دهنده قهوه باید به این موضوع توجه ویژه‌ای داشته باشند و در راستای تغییر ذائقه و فرهنگ مخاطبان ایرانـی برنامــه‌ریزی‌هـای بلندمدتی را اتخاذ کنند.

از طرفی شرکت‌های ارائه‌دهنده قهوه باید بازار‌سازی کنند تا بتوانند سهم بازار بیشتری را کسب کنند چون درواقع قهوه محصولی بود که در بازار ایران تعریف نمی‌شد و شرکت‌های ارائه‌دهنده قهوه در این راستا هزینه‌های زیادی صرف کردند که تغییری در ذائقه و فرهنگ مخاطبان ایرانی شکل بگیرد.

مطالب بیشتر
کمپین تبلیغاتی کی اف سی

در این میان‌ براساس مطالعات انجام‌شده ذائقه ایرانی زیاد به دنبال طعم‌های تلخ نیست، به این دلیل است که در حال حاضر مصرف چای از قهوه در داخل کشور بیشتر است؛ چون طعم چای نسبت به قهوه از تلخی کمتری برخوردار است.

به‌صورت کلی ذائقه مخاطبان ایرانی به سمت طعم‌های شیرین و ترش است؛ به‌عنوان نمونه در کجای دنیا به‌اندازه ایران شیرینی‌فروشی موجود است.

شرکت‌های ارائه‌دهنده قهوه برای افزایش فروش خود باید سراغ سرمنشأ این محصول بروند و ببینند که این محصول بر چه چیزی تاثیر می‌گذارد؛ به‌عنوان نمونه این محصول در ارتباط است با افرادی که سرانه مطالعه بالایی دارند.

در راستای برقراری ارتباط مناسب با مخاطبان سمپلینگ می‌تواند تاثیرگذار باشد اما ذائقه مخاطبان صرفا با سمپلینگ تغییر نمی‌کند و شرکت‌های ارائه‌دهنده محصول قهوه باید در این راستا برنامه‌ریزی‌هایی را اتخاذ کنند به‌عنوان نمونه تحقیقات بازاری را انجام ‌دهند که خانم‌های‌ خانه‌دار نسبت به چه موضوعی جلب می‌شوند.

از طرفی باید دستگاه‌های قهوه‌ساز با قیمت مناسبی وارد بازار شود که بسیاری از مخاطبان بتوانند آن را خریداری کنند.

هنگامی‌که این دستگاه خریداری شود، مخاطبان مجبور هستند محصول آن را نیز خریداری کنند.

از این طریق مخاطبان به نوشیدن قهوه عادت می‌کنند.

او درباره حضور برند‌های قهوه در نقاط جنوبی شهرها می‌گوید: به‌صورت کلی طبقه بالای جامعه اگر محصولی را مصرف کند، طبقه متوسط و پایین جامعه نیز رفته‌رفته آن را مصرف می‌کنند.

شرکت‌های ارائه‌دهنده قهوه باید توقع خود را نسبت به هر بازار مشخص کنند و بر این اساس گروه مخاطبان خود را مشخص کنند.

در استراتژی انحصارگرایانه شرکت‌ها سهم بازار خود را به قشر خاصی اختصاص می‌دهند؛ به‌عنوان نمونه یکی از شرکت‌های ارائه‌دهنده نوشابه، محصولی را تولید می‌کند که صرفا مخصوص قشر خاصی از جامعه است؛ با توجه به این موضوع برخی از برند‌های قهوه نیز از این استراتژی استفاده می‌کنند و صرفا روی مخاطبان خاصی سرمایه‌گذاری می‌کنند.

مطالب بیشتر
سایپروسام
0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

دیدگاهتان را بنویسید